Zobrazit přihlášovací formulář

Bezlepková dieta

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Jablkový závin, štrůdl nebo i slané tyčinky - náhrada za listové těsto

0.0
Jablkový závin, štrůdl nebo i slané tyčinky - náhrada za listové těsto

Potřebné ingredience

30dkg bezlepkové mouky (Jizerku, ale zkoušela jsem i namíchat Jizerku-2/3 s Mantlerem-1/3), cca 1/2 sklenice mléka (i sojového), 2 vejce, 1 lžice octa, 1/2 ztuženého tuku (Omega)

Postup přípravy

Tuk nastrouháme na struhadle na jemno! Na vál přidáme mouku, vajíčka, ocet a trochu mléka. Mléko doporučuji nedávat hnedka všechno, ale postupně přilévat, podle potřeby. Ulité těsto se strašně lepí na ruce.

Těsto vyválet, naplnit jablíčkama, cukr, skořice, hrozinky, oříšky... Zabalit, potřít vajíčkem, dát upéct na pečící papír. Těsto je hodně křehké a z papíru se tolik neláme.

Toto těsto se dá použít i na slaný způsob. Dělala jsem z něj tyčinky a super. Jen je potřeba dělat menší tvary. Větší tvary mají tendenci se víc lámat - těsto je opravdu hodně křehké. Případně se dají z těsta vykrajovat různé tvary. Jinak postup je stejný: vyválet o trošku silnější placku, vykrájet nebo radýlkem nadělat tyčinky, dát na pečící papír, potřít vajíčkem, posolit a přidat mák, kmín nebo jakékoliv koření (paprika, bazalka, grilovací, provensálské....). Super bude i se strouhaným sýrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie